Візит Зеленського до Мінська: що повинні обговорити президенти

Читать на русском
Дмитро Купираполітолог

Керівник Офісу президента України Андрій Єрмак обговорив із головою адміністрації президента Республіки Білорусь Ігорем Сергієнком майбутній візит президента Володимира Зеленського до Білорусі, запланований попередньо на жовтень. У коментарі «Слово і діло» політичний аналітик Дмитро Купира сказав, що питання безпеки повинно бути кючовим.

«Питань може бути багато. Звісно, треба дивитися, що планує Офіс, але президенти можуть обговорити багато питань, починаючи від безпекових і закінчуючи економічною співпрацею. Можливо, питання безпеки буде одним із ключових», – зауважив Купира.

Експерт додав, що враховуючи російську агресію проти України, Білорусь перебуває під постійним тиском.

В ОПУ анонсували візит Зеленського до БілорусіКерівник Офісу президента України Андрій Єрмак обговорив з головою адміністрації президента Республіки Білорусь Ігорем Сергієнком майбутній візит президента Володимира Зеленського в Білорусь, запланований попередньо на жовтень.

«Друге – це поглиблення економічної співпраці, враховуючи, що дві країни перебувають близько одна до одної за рівнем розвитком, але Україна має кращий товарний обіг із Європейським союзом. Це може бути мостом і використовуватися для розвитку двосторонніх відносин. І третє, звичайно, варто пам’ятати про політичне значення цієї зустрічі, яке полягає в тому, щоб продемонструвати суспільствам добросусідські відносини між народами», – прокоментував політичний аналітик Дмитро Купира.

Нагадаємо, минулого року президент Білорусі Олександр Лукашенко запросив українського колегу Володимира Зеленського відвідати з офіційним візитом Білорусь у зручний час.

Також у Житомирі пройшов Форум регіонів Білорусі та України, у рамках якого відбулася перша особиста зустріч лідерів двох держав.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: