В ОПУ анонсували візит Зеленського до Білорусі

Читать на русском
Керівник Офісу президента України Андрій Єрмак обговорив з головою адміністрації президента Республіки Білорусь Ігорем Сергієнком майбутній візит президента Володимира Зеленського в Білорусь, запланований попередньо на жовтень.
Пресслужба ОПУ

Керівник Офісу президента України Андрій Єрмак обговорив з головою адміністрації президента Республіки Білорусь Ігорем Сергієнком майбутній візит президента Володимира Зеленського в Білорусь, запланований попередньо на жовтень.

Про це в четвер, 11 червня, повідомляє пресслужба Офісу президента.

«У рамках робочого візиту до Білорусі у складі української делегації керівник Офісу президента України Андрій Єрмак обговорив із головою адміністрації президента Республіки Білорусь Ігорем Сергієнком поглиблення українсько-білоруського співробітництва. Учасники зустрічі обговорили майбутній офіційний візит президента України Володимира Зеленського в Білорусь, який попередньо запланований на жовтень цього року», - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що сторони висловили надію, що епідемічна ситуація не завадить участі президентів двох країн у третьому Форумі регіонів України та Республіки Білорусь, який повинен відбутися восени в білоруському Гродно.

Зазначено, що співрозмовники відзначили хорошу динаміку збільшення товарообігу між двома країнами і висловили надію, що пандемія коронавірусу не матиме значного негативного впливу на двостороннє економічне співробітництво.

Також повідомляється, що Андрій Єрмак та Ігор Сергієнко обговорили співпрацю в галузі інфраструктури.

«Глава адміністрації президента Білорусі назвав значним успіхом відновлення навесні цього року транзиту нафти через територію України на Мозирський НПЗ і висловив упевненість, що продовження такої співпраці сприятиме зміцненню енергетичної безпеки Республіки Білорусь», - зазначено в повідомленні.

Відзначається, що окремо керівник Офісу президента України подякував білоруській стороні за надання переговорного майданчика для роботи Тристоронньої контактної групи з мирного врегулювання ситуації на Донбасі (ТКГ).

Також Андрій Єрмак і Ігор Сергієнко детально обговорили питання боротьби двох країн із коронавірусом і висловили надію, що урядам України і Білорусі вдасться мінімізувати вплив пандемії на двостороннє економічне співробітництво.

Нагадаємо, минулого року президент Білорусі Олександр Лукашенко запросив українського колегу Володимира Зеленського відвідати з офіційним візитом Білорусь у зручний час.

Також в Житомирі пройшов Форум регіонів Білорусі та України, в рамках якого відбулася перша особиста зустріч лідерів двох держав.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: