Зеленський призначив командувача ВМС

Читать на русском
Президент України Володимир Зеленський призначив контрадмірала Олексія Неїжпапу командувачем Військово-Морських сил Збройних сил України.
фото ОПУ

Президент України Володимир Зеленський призначив контрадмірала Олексія Неїжпапу командувачем Військово-Морських сил Збройних сил України.

Відповідний указ глава держави підписав 11 червня.

У 2015-2019 роках Неїжпапа був заступником командувача Військово-Морських сил з бойової підготовки - начальником управління бойової підготовки Командування Військово-Морських Сил ЗС України.

Законопроект про референдум: що пропонує ЗеленськийДо Ради внесено законопроект про всеукраїнський референдум. На референдумі планується вирішувати питання загальнодержавного значення або змін до Конституції.

З квітня 2020 Олексій Неїжпапа обіймав посаду заступника командувача Військово-Морських сил Збройних сил України. Брав участь у антитерористичній операції на території Донецької та Луганської областей.

Офіцерську службу від лейтенанта до капітана першого рангу включно він пройшов на кораблях ВМС ЗСУ (на посадах від командира батареї фрегата до командира бригади надводних кораблів). Двічі достроково отримував військові звання в посадах командира корабля і командира бригади.

Неодноразово здійснював керівництво українсько-американськими навчаннями Сі Бриз від української сторони.

Раніше Зеленський заявив, що планував призначити Андрія Богдана генеральним прокурором, проте змушений був відправити його у відставку через часті конфліктів всередині команди.

Також нагадаємо, Зеленського оштрафували за відвідування кафе під час карантину.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: