У ВРП назвали кількість скарг, поданих на суддів антикорупційного суду

Читать на русском

На суддів антикорупційного суду подали понад 20 дисциплінарних скарг, серед яких лише одна від НАБУ, а інші – від адвокатів.
Вища рада правосуддя

На суддів Вищого антикорупційного суду надійшло 23 дисциплінарні скарги, серед яких лише одна подана Національним антикорупційним бюро, а інші – адвокатами в інтересах скаржників.

Про це йдеться у відповіді Вищої ради правосуддя на запит журналіста «Слово і діло».

«Із Національного антикорупційного бюро України стосовно судді Вищого антикорупційного суду Сергія Мойсака надійшла одна дисциплінарна скарга. Щодо інших суддів вказаного суду – до ВРП надійшло 22 дисциплінарні скарги, подані адвокатами в інтересах скаржників», – інформують у ВРП.

Раніше журналісту «Слово і діло» у НАБУ повідомили, що дійсно подали дисциплінарну скаргу на слідчого суддю ВАКС Мойсака до ВРП. Водночас в органі відмовилися назвати деталі цієї скарги.

Нагадаємо, суддя Мойсак відмовив прокурору САП у продовженні обов'язків Вадима Альперіна. Також цей же суддя не захотів стягнути заставу одеського бізнесмена в дохід держави, попри те, що підозрюваний порушив процесуальний обов'язок – не здав свій ізраїльський паспорт. Щоправда, пізніше половину застави Альперіна звернула в дохід держави апеляційна палата ВАКС.

Як відомо, за версією слідства Альперін створив злочинну організацію, яка займалася ввезенням до України товарів за заниженою митною вартістю. Як встановили у НАБУ, фірми з орбіти Альперіна імпортували товари за фальшивими документами (інвойсами), які робили в офісі одеського бізнесмена в бізнес-центрі «Сонячний» в Одесі. У митних деклараціях компанії вказували занижену вартість товарів.

Після цього митники відмовляли в цих деклараціях, оскільки була вказана неправдива вартість. Пізніше митники з порушеннями коригували вартість ввезених товарів, що ставало підставою для скасування таких дій фірмами через суд. Унаслідок цих дій товари ввозили до України за заниженою митною вартістю, а фірмам повертали фінансові гарантії, які вони перераховували митникам для ввезення товару. За даними слідства, митники отримували від 80 до 200 доларів за контейнер із тканинами.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: