Протести проти расизму в Лондоні: поранили більше десяти поліцейських

Читать на русском
Слід додати, що рух Black Lives Matter виступає проти насильства щодо темношкірих. Акції останніх тижнів почалися після резонансної загибелі Флойда в США.

У Лондоні відбулися протести проти расизму в підтримку руху Black Lives Matter («Життя темношкірих мають значення»). Після мирної демонстрації відбулися сутички, під час яких поранили 14 офіцерів поліції.

Про це повідомляє агентство АР.

«14 офіцерів були поранені під час сутичок із демонстрантами в Лондоні в суботу після переважно мирної демонстрації Black Lives Matter», - йдеться в повідомленні.

Правоохоронці провели низку арештів.

Протестні настрої українців: чи загрожує Зеленському МайданНевдоволення в суспільстві політикою Володимира Зеленського стосуватиметься соціальних питань, вважає експерт.

Комісар столичної поліції Крессида Дік заявила, що напади на офіцерів є «шокуючими і абсолютно неприпустимими».

Так, в Лондоні десятки тисяч людей провели мітинг біля площі Парламенту в память про афроамериканця Джорджа Флойда, який загинув у результаті застосування насильства поліцейським в США.

Слід додати, що рух Black Lives Matter виступає проти насильства щодо темношкірих. Акції останніх тижнів почалися після резонансної загибелі Флойда в США.

Так, в суботу, 6 червня, акції протесту загальною чисельністю в сотні тисяч учасників відбулися в цілому ряді міст на декількох континентах.

Раніше в Амстердамі люди вийшли на вулиці на підтримку протестів в США.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: