В Україні відзначають День журналіста

Читать на русском
Сьогодні, 6 червня, в Україні відзначають День журналіста. Свято було засновано 26 років тому указом президента.

Сьогодні, 6 червня, професійне свято у всіх українських журналістів, кореспондентів і репортерів.

День журналіста святкують в Україні вже 26 років.

Свобода слова в Україні: які зміни очікують на ЗМІ наступного рокуУже цьогоріч український медійний ринок можуть очікувати суттєві зміни у правилах гри. Як нове законодавство може вплинути на ситуацію зі свободою слова в Україні, вивчав політолог Олександр Радчук.

Початок цієї традиції поклав в 1994 році тоді діючий президент Леонід Кравчук. Він підписав «Указ про встановлення в Україні професійного свята засобів масової інформації» - Дня журналіста.

Спочатку дата святкування планувалася на 15 травня. В цей день в Україні вперше вийшла газета українською мовою «Зоря Галицька».

Однак пізніше прийняли рішення, що для професійного свята журналістам відведуть 6 червня. Саме в цей день в 1992 році в бельгійському Брюсселі Національну спілку журналістів України прийняли до Міжнародної федерації журналістів - найбільшої в світі організації професійних працівників ЗМІ.

Зазначимо, в Україні окремо відзначають День працівників радіо, телебачення і зв'язку. Це свято встановлене 16 листопада.

Нагадаємо, в Офісі президента України заявили, що розглядають варіант створення певного штабу з 20-25 журналістів, які б висвітлювали діяльність Володимира Зеленського на посаді президента.

Також повідомлялося, що в Україні на тлі карантину почастішали напади на журналістів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: