Внутрішні авіаперевезення можуть відновити раніше за 15 червня — Криклій

Читать на русском
Авіасполучення всередині України може запрацювати раніше за 15 червня. Міжнародне авіасполучення запускатимуть з урахуванням двох умов.

Міністерство інфраструктури працює над тим, щоб відновити авіасполучення усередині країни трохи раніше запланованих термінів.

Про це повідомив міністр інфраструктури Владислав Криклій в ефірі «Сніданку з 1+1» у понеділок, 1 червня.

Відновлення авіасполучення: які напрямки в Україні відкриють першимиАвіасполучення потрібно відновлювати за внутрішніми й міжнародними напрямками одночасно, вважає експерт.

Він нагадав, що з 15 червня Україна відновлює міжнародне регулярне авіасполучення.

«Можливо внутрішнє (авіасполучення - ред.) трохи раніше. Зараз теж над цим працюємо», - сказав Криклій.

Він уточнив, що міжнародне авіасполучення з іншими країнами будуть відновлювати за двома умовами. Перша - якщо країни відкривають кордони для українців. Друга - епідеміологічна ситуація в країні.

Інформація щодо відновлення авіасполучення на найбільш популярні туристичні напрямки для українців буде надана протягом тижня, додав міністр. Зокрема, мова йде про Туреччину, Грецію, Кіпр та Грузію.

При цьому Криклій запевнив, що поки точно не буде відновлюватися авіасполучення з Італією та Іспанією.

Криклій також повідомив, що на даний момент працюють над рішенням, щоб туристи в аеропорту проходили тест на коронавірус, а не 14-денний карантин.

Нагадаємо, в Україні в понеділок, 1 червня, розпочався третій етап послаблення карантину. Відкрили міжобласне сполучення всіма видами транспорту. Крім того, можуть працювати спортзали, фітнес-центри і басейни за умови дотримання карантинних вимог.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: