Відновлення авіаперельотів: чи стане Україна заручницею рішень інших країн

Читать на русском
Олександр Каваексперт з питань транспорту

Через коронавірус у багатьох країнах обмежувальні заходи стосувалися зупинки роботи транспорту. Зокрема, було припинено й авіасполучення. Низка країн вже заявили, що на початку травня готові поступово послаблювати обмеження, включаючи відновлення транспортних перевезень. «Слово і діло» звернулося по коментар до експерта з питань транспорту Олександра Кави. Він зауважив, що відновлення авіасполучення в Європі буде здійснюватися тривалий час через те, що потребує злагоджених спільних рішень усіх країн, й Україна стане заручницею цих рішень.

«Це (відновлення авіасполучення – ред.) залежить від влади інших країн, як швидко вони будуть готові відновлювати авіаційне сполучення. Наразі ми бачимо, що багато європейських країн поки не говорять навіть про конкретні дати. Дехто каже, що це буде не раніше осені цього року, тому тут Україна є заручником рішення інших країн», – сказав Кава.

Коронавірус і авіаринок: що чекає компанії та чи подешевшають квиткиАвіакомпанія Ryanair через коронавірус у світі скасовує рейси до Європи. Обмеження діятимуть до 8 квітня, однак можуть бути продовжені.

За його словами, припинення авіасполучення, запровадженого через карантин, буде відновлюватися набагато довше, ніж для наземного транспорту. Кава додав, що тарифна політика авіаперельотів буде проаналізована вже після відновлення авіаперельотів, проте вже зараз низка компаній оголосили про банкрутство та фінансові проблеми.

«Тому говорити про те, якою буде цінова політика, ще занадто рано», – резюмував він.

Олександр Кава підсумував, що відновлення авіасполучення між країнами буде відбуватися довше, ніж відновлення наземних перевезень.

Нагадаємо, «Слово і діло» писало, що в Україні через пандемію з 17 березня повністю обмежено авіасполучення.

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль розповів, що в рамках плану з виходу з карантину розробляється поетапний запуск громадського транспорту.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: