Відновлення авіасполучення: які напрямки в Україні відкриють першими

Читать на русском
Богдан Долінцеексперт авіаційної галузі

Низка країн Євросоюзу повідомили, що поступово будуть відновлювати міжнародне авіасполучення. Зокрема, про середину червня говорять і в Україні. Експерт у сфері авіації Богдан Долінце розповів у коментарі «Слово і діло», що влада повинна одночасно відновлювати внутрішнє та міжнародне авіасполучення

«Відновлення внутрішнього та міжнародного сполучення буде відбуватися з 15 червня. Раніше це просто недоцільно, бо якщо подивитися на внутрішній пасажиропотік України, то якраз дві третини – це пасажири міжнародних рейсів, які просто добиралися до аеропорту «Бориспіль» та й рушали далі. Тому відновлювати виключно внутрішнє сполучення не було сенсу без відновлення міжнародних рейсів», – пояснив Долінце.

Він відзначив, що українці користуються зазвичай авіаперевезеннями з туристичною та бізнес-цілями.

В Іспанії дозволили відновити авіасполучення з ІталієюІспанія зняла заборону на прямі авіарейси з Італії, запроваджену в цілях боротьби з поширенням коронавірусної інфекції.

«Серед туристичних напрямків – передусім Туреччина, Єгипет. Друге – це бізнес-напрямки до країн ЄС, зокрема до Польщі, Німеччини та Великої Британії. Раніше здійснювалися польоти до Китаю, але зараз це не обговорюється. Серед перших, де будуть відновлювати авіасполучення, – це країни з контрольованою ситуацією із коронавірусом. Наприклад, Польща, Німеччина, країни Балканського півострова, Туреччина. Йімовірно, на другому етапі – Іспанія, Італія», – розповів Богдан Долінце.

Крім того, експерт нагадав, Європейська агенція з безпеки польотів опублікувала рекомендації, які стосуються забезпечення безпеки пасажирів та дотримання санітарних норм. Отже, буде посилюватися контроль за пасажиропотоком, у деяких випадках пасажирам доведеться перебувати під 14-денним карантином.

Нагадаємо, в Іспанії дозволили відновити авіасполучення з Італією. Також повідомлялося, що Литва відновить авіасполучення в середині травня.

Прем'єр Шмигаль виключив відновлення авіасполучення в Україні до 15 червня.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: