У Києві запрацювала система автофіксації ПДР: вже є перший штраф

Читать на русском
З 1 червня в Києві та Київській області камери автоматичної фіксації почали фіксувати порушення швидкісного режиму на дорогах. Вже є перший порушник.

З 1 червня в Києві та Київській області камери автоматичної фіксації почали фіксувати порушення швидкісного режиму на дорогах.

Як написав у Facebook заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко, з перших хвилин роботи, камери зафіксували перевищення швидкості в Києві.

Топ-15 найбільш аварійних трас в УкраїніНайбільше аварій сталося на трасі М-06 Київ-Чоп. Небезпечні також дороги Київ-Одеса і Київ-Харків.

«Історично першим офіційно зафіксованим порушником швидкісного режиму, став автомобіль Audi Q7, який рухався по Чоколівському бульвару в 00:01 хвилину зі швидкістю 75 кілометрів на годину при дозволеному швидкісному режимі на цій магістралі - до 70 кілометрів на годину», - повідомив Геращенко.

Власнику Audi Q7 на адресу його реєстрації, прийде лист з повідомленням про правопорушення та QR кодом, за яким можна подивитися відеофайл з місцем і часом події і з інформацією про суть події.

Якщо оплатити штраф за таке порушення протягом 10 днів з моменту отримання повідомлення, то його сума складе 127,5 гривень. Якщо після 10 днів - 255 гривень.

Якщо штраф не сплатити, порушником займеться Виконавча служба Міністерства юстиції. Якщо водій не згоден зі звинуваченнями, він може звернутися до Департаменту патрульної поліції або до суду.

Нагадаємо, історія із запровадженням системи автоматичної фіксації порушень ПДР в Україні досить довга. У першій половині 2019 року її обіцяв запустити ще Сергій Князєв – тодішній глава Національної поліції України.

А очільник МВС Арсен Аваков говорив, що система запрацює в повному обсязі до кінця 2019-го.

Потім радник мера Києва Максим Бахматов анонсував розсилку «листів щастя» для водіїв з 1 січня 2020 року. Пізніше Бахматов заявив, що «листи щастя вже точно будуть розсилати з 1 травня.

Але запрацювала система автоматичної фіксації в Києві та Київській області лише з 1 червня.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: