Система автофіксації порушень ПДР: у МВС повідомили подробиці

Читать на русском
Автофіксація порушень ПДР. З 1 червня перші 50 камер увімкнуть у Києві та області. Спочатку будуть фіксувати тільки факти перевищення швидкості.

В Україні з 1 червня запрацюють перші 50 відеокамер системи автоматичної фото-відеофіксації порушень на дорогах.

Про це повідомив заступник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко у Facebook у четвер, 28 травня.

МВС не щастить із «листами щастя»: запуск автофіксації порушень ПДР знову відтермінувалиПоки українським водіям листи щастя розсилати не будуть. Запуск автоматичної фіксації порушень ПДР відклали через карантин.

«1 червня в 00:01 запрацюють перші 50 відеокамер системи автоматичної фото-відеофіксації порушень правил дорожнього руху. Камери встановлені в Києві та на автомагістралях Київської області виключно в місцях концентраціі ДТП із тяжкими наслідками», – написав Геращенко.

За його словами, у подальшому відеокамери поступово з'являться по всій Україні. На автомагістралях установка камер буде відбуватися за рахунок держави, у містах і ОТГ – за рахунок місцевих бюджетів.

Місця установки камер будуть узгоджуватися з Департаментом патрульної поліції.

«Від самого початку, в автоматичному режимі будуть фіксуватися тільки факти перевищення швидкості. Поступово, вже цьогоріч, система буде фіксувати та інші порушення ПДР – проїзд на заборонний сигнал регулювання дорожнього руху, порушення правил зупинки, стоянки, а також встановленої для транспортних засобів заборони рухатися смугою для маршрутних транспортних засобів, тротуарами чи пішохідними доріжками, виїзд на смугу зустрічного руху», – уточнив Геращенко.

Нагадаємо, запуск автофіксації порушень ПДР планувався на 1 травня, однак МВС перенесло його через коронавірус.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: