Погоджувальна рада: за що фракції та групи готові голосувати 1-5 червня

Читать на русском

Незважаючи на те, що Верховна рада офіційно вийшла з карантину 18 травня, повноцінно провести пленарний тиждень депутати так і не змогли: засідання довелося скасувати через коронавірус у Олега Мейдича з «Батьківщини». Цього тижня в парламенту буде ще одна спроба повернутися у звичне русло. Що сьогодні обговорювали на Погоджувальній раді і за що готові голосувати нардепи, розібралося «Слово і діло».

Цього тижня Верховна рада планує, нарешті, розглянути питання, пов'язані з програмою діяльності Кабміну. Нагадаємо, раніше ми писали, як довго попередні склади уряду працювали без програми. Також на порядку денному так званий «закон про злодіїв», у п'ятницю доведеться оголосити 273 запити від нардепів, інакше їх не можна запустити в роботу.

Після подій у Кагарлику та стрілянини в Броварах було вирішено, що під час «години запитань до уряду» виступить міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

Віцеспікер Руслан Стефанчук повідомив, що цього тижня до Ради буде внесений законопроект «Про всеукраїнський референдум». «За минулий тиждень ми провели велике засідання робочої групи з напрацювання закону про опозицію. Ми вийшли вже на спільне бачення і певну структуру даного законопроекту. Після цього ми продовжимо відповідно до затвердженого плану роботу», – додав він.

У «Слузі народу» попросили поставити на порядок денний бюджетні законопроекти, що стосуються фінансування «великого будівництва». Фракція «Батьківщина» зажадала публічного процесу щодо підписання меморандуму з Міжнародним валютним фондом, а також закликала президента Володимира Зеленського розповісти перед парламентом про умови МВФ.

«Голос» після останніх подій у Кагарлику та Броварах зажадав відставки міністра внутрішніх справ Арсена Авакова. За словами Ярослава Железняка, фракція ініціюватиме збір підписів із цього питання. Крім того, «Голос» вважає, що програму Кабміну потрібно не відправляти на доопрацювання, а відхилити, адже «цей уряд не протримається рік».

Група «За майбутнє» в п'ятницю, крім Авакова, хоче заслухати прем'єр-міністра Дениса Шмигаля щодо ситуації в енергетичній сфері.

Нагадаємо, «Слово і діло» проаналізувало, хто найактивніше займався законотворчою діяльністю в травні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: