Законотворча діяльність Ради: скільки ініціатив зареєстрували в травні

Читать на русском

У Верховній раді в травні зареєстрували 151 законопроект (для порівняння, у квітні був 141 новий). Серед внесених законодавчих ініціатив дві належать президенту Володимиру Зеленському, 13 – Кабінету міністрів і 136 – народним депутатам. «Слово і діло» проаналізувало, хто найактивніше займався законотворчою діяльністю.

Володимир Зеленський минулого місяця зареєстрував тільки два законопроекти: «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення окремих питань виконання військового обов'язку і ведення військового обліку» та «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо окремих питань забезпечення організації виконання військового обов'язку в особливий період». У першому законопроекті пропонується посилити відповідальність за порушення військовослужбовцями, призовниками та резервістами правил військового обліку.

Від Кабміну до парламенту надійшло 13 законопроектів. Зокрема, законопроект «Про медіацію», про внесення змін до закону «Про судоустрій і статус суддів», а також зміни до Податкового кодексу.

Народні депутати зареєстрували в Раді 136 законопроектів. Представники фракції «Слуга народу» подали 100 ініціатив, найактивнішим був Сергій Гривко. До розробки 30 законопроектів приєдналися члени фракції «Батьківщина», найбільше в цьому напрямі працював Іван Крулько.

Члени фракції «Опозиційна платформа» брали участь у розробці 28 законопроектів, група «За майбутнє» – 24, фракція «Голос» – 22, «Європейська солідарність» – 15, група «Довіра» – 14.

Серед позафракційних депутатів найбільше законотворчою діяльністю займався Антон Поляков.

Нагадаємо, «Слово і діло» вивчило, хто де-факто входить у коаліцію з «Слугою народу».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: