У Раді хочуть заслухати Авакова щодо подій у Кагарлику й Броварах

Читать на русском
У Верховній раді цього тижня хочуть заслухати главу МВС Арсена Авакова через ситуації в Кагарлику й Броварах, а також смерть нардепа Давиденка.

Нардепи хочуть публічного звіту в парламенті від міністра внутрішніх справ Арсена Авакова щодо перебігу розслідування ситуацій у Кагарлику й Броварах.

Про це заявив перший заступник глави фракції «Слуга народу» Олександр Корнієнко на погоджувальній раді ВР у понеділок, 1 червня.

Стрілянина в Броварах та зґвалтування в Кагарлику: чи гарантує МВС безпекуОстанні події в Кагарлику та Броварах свідчать про те, що держава втрачає монополію на примус, вважає експерт.

Він уточнив, що заслухати главу МВС пропонують під час години запитань до уряду в п'ятницю, 5 травня.

«Наша фракція пропонує запросити на день уряду міністра внутрішніх справ Арсена Авакова для доповіді щодо Броварів та історії з Кагарликом. І, можливо, доповісти про стан розслідування нашого колеги пана Давиденка, я думаю, міністр дасть нам відповідь», - заявив Корнієнко.

Пізніше він додав, що пропозиція про звіт Авакова підтримали всі фракції ВР.

Нагадаємо, у Кагарлику Київської області затримали двох поліцейських за підозрою у згвалтуванні жінки прямо у відділку поліції.

У Броварах вранці 29 травня сталася масова стрілянина. В інциденті брали участь близько 100 осіб. Конфлікт виник через розподіл пасажиропотоку між двома перевізниками. На ранок понеділка вже взяли під варту 20 учасників стрілянини.

А 23 травня в Києві знайшли застреленим народного депутата Валерія Давиденка.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: