Українців пропонують штрафувати за ухилення від мобілізації

Читать на русском
Порушення правил військового обліку для громадян, які перебувають у військовому резерві, каратиметься штрафами.

Порушення правил військового обліку для громадян, які перебувають у військовому резерві, каратиметься штрафами.

Про це йдеться в законопроекті, внесеному на розгляд Верховної ради президентом Володимиром Зеленським.

Військовослужбовців запасу, які не стануть на облік у місцевому військкоматі або не повідомлять туди про зміну місця проживання і роботи, штрафуватимуть на 510-850 грн, за повторне порушення – на 850-1700 грн.

Військова реформа: чого чекати від нового міністра оборониПризначення Андрій Тарана на посаду міністра оборони України підтримали 285 нардепів, 58 виступили «проти», 23 - утрималися, 20 - не голосували.

Штрафи за неприбуття на місце збору для мобілізаційної підготовки становитимуть 1700-3400 грн для звичайних громадян і 3400-5100 грн – для посадових осіб. При повторному порушенні – 3400-5100 грн і 5100-8500 грн відповідно.

За навмисне псування або втрату військово-облікової карти або військового квитка пропонується штрафувати на 510-850 грн, при повторних випадках – на 850-1700 грн.

Також законопроектом передбачається можливість призову звільнених у запас військовослужбовців без оголошення мобілізації на службу строком до 6 міс. Для мобілізованих надаються збереження робочого місця або місця у виші, нарахування пенсійного стажу.

Раніше президент України Володимир Зеленський вніс зміни в положення про проходження громадянами військової служби в Збройних силах України.

Також нагадаємо, Зеленський відтермінував призов до армії через коронавірус.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: