Суд знову заарештував землю, яка фігурує в справі депутата Кримчака

Читать на русском
Столичний райсуд задовольнив прохання антикорупційного прокурора про арешт землі в справі київського депутата.
Сергій Кримчак

Суд наклав арешт на земельні ділянки в Києві, які фігурують у кримінальному провадженні за обвинуваченням депутата Київської міської ради Сергія Кримчака в заволодінні землею вартістю понад 2,1 мільйона гривень та легалізації доходів.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на заяву Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

«26 грудня в Шевченківському районному суді міста Києва проведено судове засідання в кримінальному провадженні за обвинуваченням депутата Київської міської ради та його двоюрідного брата в заволодінні земельними ділянками на території міста Києва вартістю понад 2,1 мільйона гривень та легалізації (відмиванні) доходів, одержаних злочинним шляхом. За результатами засідання визначений порядок дослідження доказів та арештовані земельні ділянки, що були предметом злочинного посягання», – відзначили в прокуратурі.

За інформацією САП, наступне засідання відбудеться 21 січня.

Як встановили детективи, Кримчак за пособництва свого брата на підставі підроблених документів заволодів земельною ділянкою на території Шевченківського району Києва, на якій розпочали будівництво багатоквартирного будинку. За версією слідства, з метою маскування незаконного походження вказаної земельної ділянки він організував внесення прав на неї до статутного капіталу господарського товариства, яке формально було продане забудовнику, проте фактично залишилося під управлінням депутата.

Під час досудового розслідування на земельну ділянку наклали арешт, а будівельні роботи зупинили. Крім того, в щорічній декларації за 2016 рік депутатом подані завідомо неправдиві відомості щодо одержання позики від родича на 4,1 мільйона гривень. Таким чином, депутат Київради обвинувачується в підробленні та використанні підроблених документів, заволодінні чужим майном в особливо великих розмірах шляхом зловживання своїм службовим становищем, відмиванні доходів, отриманих злочинним шляхом, декларуванні недостовірної інформації, тобто у скоєнні злочинів, передбачених ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 209, ч. 3, 4 ст. 358, ст. 366-1 КК України.

Нагадаємо, суд призначив до розгляду справу депутата Київради Кримчака. Також суд призначив і провів підготовче засідання в цій справі Кримчака. Раніше САП скерувала до суду обвинувальний акт щодо депутата Київради.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: