Зеленський відповів на пропозицію передати Києво-Печерську лавру ПЦУ

Читать на русском
Президент Володимир Зеленський відповів на петицію, автор якої закликає розірвати договір про використання Києво-Печерської лаври УПЦ МП і передати храм в користування ПЦУ.

Президент Володимир Зеленський відповів на петицію, автор якої закликає розірвати договір про використання Києво-Печерської лаври УПЦ МП і передати храм в користування ПЦУ.

У своїй відповіді Зеленський заявив, що в цьому питанні суб'єктом управління є Кабінет міністрів України.

Електронні петиції: як Зеленський реагує на прохання українцівЗа час президентства Володимира Зеленського українці зареєстрували 16,7 тисячі петицій на сайті ОПУ. Зеленський відповів на 19.

«Згідно з пунктом 1 статті 5 Закону України Про управління об'єктами державної власності, Кабінет міністрів України є суб'єктом управління, що визначає об'єкти управління державної власності, щодо яких виконує функції з управління, а також об'єкти управління державної власності, повноваження з управління якими передаються іншим суб'єктам управління», - йдеться у відповіді президента.

Він також підкреслив, що, згідно з Конституцією, органи державної влади зобов'язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України.

Відзначимо, петицію № 22/092966-еп, розміщену на сайті президента 15 квітня, підтримало 27 505 громадян при 25 000 необхідних.

Нагадаємо, із 22 травня ПЦУ поступово відновлює спільні богослужіння за участю мирян із дотриманням певних заходів безпеки.

Раніше ПЦУ просила Кабмін послабити карантин для вірян.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: