Послаблення карантину: у ПЦУ роз'яснили вірянам нові правила

Читать на русском
В умовах адаптивного карантину ПЦУ пояснила вірянам правила, за якими можуть здійснюватися богослужіння.

В умовах адаптивного карантину ПЦУ пояснила вірянам правила, за якими можуть здійснюватися богослужіння.

Із 22 травня ПЦУ поступово відновлює спільні богослужіння за участю мирян із дотриманням певних заходів безпеки, повідомляє пресслужба ПЦУ у Facebook.

«Весь час карантинних заходів Православна церква України дотримувалася обмежень, розділяючи цей тягар з усім українським суспільством... У зв'язку з поступовим зняттям урядом обмежень карантину Православна церква України від 22 травня поступово відновлює спільні богослужіння за участю мирян із дотриманням певних заходів безпеки в регіонах, в яких простежується поліпшення епідеміологічної ситуації», – йдеться в повідомленні.

Відзначається, що вірянам слід дотримуватися заходів безпеки. Згідно з розпорядженням Кабміну дозволяється проведення богослужінь за участю не більше однієї людини на 10 квадратних метрів площі храму.

Основні правила участі в богослужіннях полягають у наступному:

  • перед тим, як піти на богослужіння, потрібно виміряти температуру. У разі поганого самопочуття або при наявності ознак респіраторних захворювань слід залишитися вдома;

  • У разі хорошого самопочуття до храму заходити можна тільки у масках. У тому разі, коли в людини немає маски, прихід має запропонувати її вірянам;

  • у храмі обов'язково повинні бути дезінфікційні засоби, розташовані відразу при вході;

  • слід регулярно дезінфікувати храм і поверхні, хоча для шанування ікон досі досить поклону;

  • якщо ж храм заповнений відповідно до норм карантину, інші віряни можуть брати участь у богослужінні на території храму, із дотриманням соціальної дистанції. Для цього священнослужителям слід попередньо позначити місця для зручності та безпеки вірян;

  • причастя буде, як і раніше, подаватися кожному окремо в руки. Перед самим таїнством як священник, так і миряни мають окремо продезінфікувати руки.

Усіх священнослужителів просять закликати вірян дотримуватися соціальної дистанції як всередині, так і на вулиці, здійснювати богослужіння згідно з усіма заходами безпеки, зокрема забезпечити храми антисептиками та масками.

«Онлайн-трансляції богослужінь також триватимуть у нас на сторінках. Тому ви зможете також долучатися до богослужінь дистанційно, поки наша країна остаточно не вийде з карантину», – зазначено в повідомленні.

Раніше ПЦУ просила Кабмін послабити карантин для вірян.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: