Зеленський відповів на петицію про легалізацію зброї

Читать на русском
Президент Володимир Зеленський не підтримав петицію про унормування обігу зброї та вважає передчасною легалізацію зброї в Україні.

Президент Володимир Зеленський не підтримав петицію про унормування обігу зброї та вважає передчасною легалізацію зброї в Україні.

Про це йдеться в його відповіді на петицію про унормування обігу зброї.

«Зважаючи на визначену Конституцією України найвищу соціальну цінність - людину, її життя і здоров'я, честь і гідність, недоторканність і безпеку, усвідомлюючи відповідальність держави перед людиною за свою діяльність і зважаючи на необхідність удосконалення правової політики і встановлення миру в суспільстві, легалізація обігу в державі зброї вбачається передчасною, а тому не може бути підтримана», - відповів він.

Президент подякував автору петиції, членам «Української асоціація власників зброї», а також підписантам петиції за її підтримку.

«Висловлені в електронній петиції пропозиції будуть передані в Комісію з питань правової реформи», - пообіцяв Зеленський.

Він додав, що через тривале проведення Росією військової агресивної політики щодо України і проведення бойових дій на Сході велика кількість зброї перебуває в незаконному обігу.

У зв'язку з цим глава держави вважає, що комплексне і професійне вивчення ситуації, перш за все з урахуванням аналізу досвіду іноземних держав, а також стану військово-політичної та оперативної обстановки, громадського порядку та громадської безпеки, може стати основою для прийняття правильних рішень в питаннях запобігання виникненню додаткових причин і умов для легковажного і зневажливого ставлення до людського життя.

Нагадаємо, петиція набрала необхідні 25 тисяч підписів 22 серпня.

Як відомо, аналогічна петиція була направлена ​​на розгляд екс-президента Петра Порошенка в 2015 році. Колишній президент попросив парламент скликати робочу групу для обговорення петиції про зброю. Жодних законодавчих результатів не було.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: