В Одеському порту розповіли, коли приберуть танкер, що сів на мілину

Читать на русском
Сів на мілину в Одесі молдавський танкер Delfi адміністрація морських торговельних портів України  почне евакуювати за тиждень, якщо до цього судно не зніме з мілини власник.

Сів на мілину в Одесі молдавський танкер Delfi адміністрація морських торговельних портів України почне евакуювати за тиждень, якщо до цього судно не зніме з мілини власник.

За словами капітана Одеського морського порту Кирила Цюпко, у судновласника є тиждень для початку робіт з видалення судна, самі роботи повинні бути виконані за два тижні, пише «Радіо Свобода».

«Згідно з кодексом торговельного мореплавства України є процедура. Ми повинні вимагати від судновласника і, якщо він не з'явиться, адміністрація порту повинна почати видалення судна звідти в тому чи іншому вигляді. Ми повинні дотримуватися юридичної процедури, щоб потім не з'явився судновласник і не подав на нас до суду. Якщо він протягом тижня не з'явиться, ми будемо працювати за кодексом», - розповів капітан порту.

Також Цюпко зазначив, що 25 листопада мають бути встановлені захисні споруди від нафтопродуктів.

Офіційну вимогу забрати танкер АМПУ спільно з Міністерством закордонних справ повинно спрямувати найближчим часом.

Нагадаємо, аварія танкера Delfi в Одесі відбулася 22 листопада. Через сильний шторм судно зірвалося з якоря, та його понесло убік одеського пляжу. Танкер сів на мілину, трьох членів екіпажу евакуювали рятувальники. Двоє з них були шпиталізовані.

А в епіцентрі аварії танкера вміст нафтопродуктів перевищено в 157 разів. За фактом аварії в поліції відкрили кримінальну справу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: