Аварія танкера в Одесі: знизився рівень забруднення води

Читать на русском
У місці аварії молдавського танкера Delfi в Одесі знизився рівень забруднення води нафтопродуктами.

У місці аварії молдавського танкера Delfi в Одесі знизився рівень забруднення води нафтопродуктами.

Як повідомила директор департаменту екології та розвитку рекреаційних зон Одеської міськради Валентина Дацюк, найбільший рівень забруднення був зафіксований уночі з 22 на 23 листопада, після чого рівень швидко пішов на зниження. Всього в море було викинуто до 150 кг нафтопродуктів, пише «Думська.

В Одеському порту розповіли, коли приберуть танкер, що сів на мілинуСів на мілину в Одесі молдавський танкер Delfi адміністрація морських торговельних портів України почне евакуювати за тиждень, якщо до цього судно не зніме з мілини власник.

«З одного боку, шторм не дозволив встановити сорбуючі бони, з іншого - дуже зменшив концентрацію забруднювальних речовин на місці аварії. Якщо в зазначений період норма була перевищена у понад 150 разів, то сьогодні - 19. Наразі вирішується питання про встановлення сорбуючих бонів», - сказала Дацюк.

Також вона зазначила, що не було зафіксовано викидів важких фракцій.

«Нічого особливо шкідливого на кшталт мазуту не було, на щастя. Візуальне спостереження за чайками у воді і на пляжі також показує, що ні на оперенні, ні на лапках у них нічого подібного немає», - повідомила Дацюк.

При цьому, за словами віцемера Одеси Андрія Котляра, в день евакуації з танкера моряків важкі фракції були присутні у воді.

«На обличчях наших водолазів був мазут, а військовому водолазові навіть довелося надавати невідкладну допомогу, оскільки він наковтався цих речовин і почав задихатися», - повідомив Котляр.

Нагадаємо, аварія танкера Delfi в Одесі відбулася 22 листопада. Через сильний шторм судно зірвалося з якоря, та його понесло убік одеського пляжу. Танкер сів на мілину, трьох членів екіпажу евакуювали рятувальники. Двоє з них були шпиталізовані.

А в епіцентрі аварії танкера вміст нафтопродуктів перевищено в 157 разів. За фактом аварії в поліції відкрили кримінальну справу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: