Аварія танкера: рівень нафти в морі в 157 разів вище норми

Читать на русском
Біля Одеси рівень забруднення води нафтопродуктами в Чорному морі через аварію танкера Delfi вже перевищує допустимі концентрації майже в 160 разів.

Біля Одеси рівень забруднення води нафтопродуктами в Чорному морі через аварію танкера Delfi вже перевищує допустимі концентрації майже в 160 разів.

Про це повідомив в.о. голови Держекоінспекції України Єгор Фірсов на своїй сторінці в Facebook в суботу, 23 листопада.

«Станом на зараз ситуація не є критичною, але рекомендую відмовитися від купання в морі. Нашими фахівцями встановлено перевищення вмісту в епіцентрі події нафтопродуктів у 157 разів. Інспектори зараз працюють на місці і продовжують моніторинг забруднення в межах своїх повноважень і зони відповідальності», - написав Фірсов.

Він поскаржився, що через шторм поки що неможливо припинити витік нафтопродуктів із танкера.

«На жаль, поки, через шторм зробити можна небагато - уздовж берега розтягнули сорбуючі бони. Як тільки шторм стихне, бони встановлять навколо аварійний буксир, щоб уникнути поширення плям паливно-мастильних матеріалів у море. Отримавши доступ до судна, фахівці зможуть провести обстеження і встановити точніші показники забруднення», - зазначив Фірсов.

Також він оприлюднив реєстраційні дані танкера.

«Це рейдово-портовий нафтоналивний плавбункеровщик болгарського проекту 585. Його довжина - 59 метрів, ширина - 10 метрів, вантажопідйомність - 1565 тонн. Відомо, що власник судна - Фактор груп лімітед зареєстрований в Харкові і належить Джавадову Шамсаддін Алі Огли», - розповів Фірсов.

У ніч на 22 листопада стало відомо, що під Одесою терпить лихо танкер. В Одеській затоці через сильний шторм зірвало з якоря і віднесло судно Delfi під прапором Молдови. Під час спецоперації рятувальники евакуювали трьох членів екіпажу з танкера, котрий перевернувся.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: