АМКУ вимагає від авіакомпаній припинити продаж квитків до завершення карантину

Читать на русском
АМКУ рекомендував авіаперевізникам утриматися від поширення інформації щодо можливості придбати квитки та здійснити переліт до завершення карантину.

АМКУ рекомендував авіаперевізникам утриматися від поширення інформації щодо можливості придбати квитки та здійснити переліт до завершення карантину.

Рішення було прийнято під час засідання комітету 21 травня. Про це повідомляє пресслужба АМКУ.

Як відзначили в пресслужбі, така інформація авіакомпаній може ввести в оману споживачів, «оскільки може бути сприйнята як гарантоване відновлення регулярного авіасполучення між Україною та іншими країнами, що не відповідає дійсності».

Скасування ПДВ на внутрішні авіаперевезення: чи подешевшають квиткиМіністр інфраструктури України Владислав Криклій повідомив, що має намір звернутися до депутатів з проханням скасувати податок на додану вартість (ПДВ) на внутрішні авіаперевезення.

За наявною в комітеті інформацією, авіаперевізники здійснюють поширення інформації про можливості покупки авіаквитка на регулярні авіарейси сполученням між Україною та іншими країнами з 23 травня 2020 року. При цьому вони не вказують, що карантинні обмеження на здійснення регулярних авіарейсів між Україною та іншими країнами можуть бути продовжені на невизначений термін, у зв'язку з чим здійснення регулярного рейсу буде неможливим.

Крім цього, деякі авіаперевізники, за результатами скасування рейсів, пропонують споживачам авіапослуг на власних сайтах тільки дві опції зворотного зв'язку - «Змінити бронювання» - і «Обміняти квиток на промокод-». Відшкодування вартості перевезення, якій могли б скористатися пасажири для повернення коштів за невикористані квитки у зв'язку зі скасуванням рейсів, форма зворотного зв'язку не передбачає.

«Значить, пасажирам надається неповна інформація (замовчуються інші варіанти обов'язкових опцій, передбачених Авіаційними правилами) про можливість реалізації їхніх прав в повному обсязі», - йдеться в повідомленні.

Раніше в АМКУ заявили про зниження цін на продукти в Києві.

Також нагадаємо, Кабмін встановив обмеження на вартість авіаквитків.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: