В АМКУ заявили про зниження цін на продукти в Києві

Читать на русском
У Києві почали знижуватися ціни на продукти харчування. Про це повідомляє у Facebook директор Київського управління Антимонопольного комітету України (АМКУ) Олексій Хмельницький.

У Києві почали знижуватися ціни на продукти харчування.

Про це повідомляє у Facebook директор Київського управління Антимонопольного комітету України (АМКУ) Олексій Хмельницький.

За його словами, ціни на продукти першої необхідності вирівнялися, а на деякі з них навіть знизилися.

«Однак Київське територіальне відділення продовжить своє розслідування для з'ясування, хто ж винен в антиконкурентних діях на ринку продовольчих товарів, які призвели до необґрунтованого та синхронного підвищення цін у першій половині березня: постачальники (оптовики), або торгові мережі», – додав Хмельницький.

Раніше мер Києва Віталій Кличко попросив Антимонопольний комітет України перевірити зростання цін під час карантину в столиці через пандемію коронавірусу. Він також закликав власників торговельних мереж не підвищувати ціни необгрунтовано.

Також нагадаємо, АМКУ зажадав від харчових рітейлерів оперативно надавати повну інформацію про ціни на продукти через їхнє значне підвищення під час пандемії коронавірусу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: