В НБУ прокоментували підписання «антиколомойського» закону

Читать на русском
В НБУ назвали підписання президентом Володимиром Зеленським так званого антиколомойського закону важливим етапом співпраці України з новою програмою МВФ.

В НБУ назвали підписання президентом Володимиром Зеленським так званого «антиколомойського» закону важливим етапом співпраці України з новою програмою МВФ.

Про це повідомляє пресслужба НБУ.

Також у регуояторі очікують новин із Вашингтона про дату засідання Ради директорів МВФ.

«Тільки що президент підписав закон про банки № 590-ІХ (знайомий вам як законопроект № 2571-д) це наше остаточне «прощай» збанкрутілим банкам «зомбі»!» - йдеться в повідомленні.

У НБУ уточнили, що закон не наділяє НБУ додатковими надповноваженнями; не вводить зовнішнє управління над НБУ; не ставить НБУ вище судової системи; не дозволяє НБУ знищувати банківську систему; не торкається права власності; не має ніякого відношення до ринку землі і її продажу.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський підписав закон про вдосконалення механізмів регулювання банківської діяльності, який забороняє повернення націоналізованих банків колишнім власникам.

«Антиколомойський» закон, до якого було подано понад 16 тисяч правок, Рада остаточно схвалила 13 травня. Підписання закону заблокували в той же день.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: