Рада ухвалила «антиколомойський закон»: як голосували нардепи

Читать на русском

Верховна рада на позачерговому засіданні 13 травня ухвалила закон про банки. Він повинен зробити неможливим скасування рішення про націоналізацію або ліквідацію банку, а також повернення несправедливої компенсації з бюджету їх попереднім власникам. «Слово і діло» пропонує подивитися, як нардепи підтримали «антиколомойський закон».

За закон проголосували 270 народних депутатів, 51 виступив «проти», 29 – утрималися, 31 – не голосовали.

Фракція «Слуга народу» дала 200 голосів «за», 5 – виступили «проти» (Максим Бужанський, Ольга Василевська-Смаглюк, Олег Воронько, Олександр Дубінський, Ігор Фріс), 15 – утрималися, 11 – не голосували, 17 – були відсутні.

В «Європейській солідарності» «за» проголосували 23 депутати, один не голосував і 3 – відсутні. Позафракційні нардепи дали 10 голосів, двоє виступили «проти», 5 – утрималися, один не голосував і 4 – були відсутні. «Голос» і група «Довіра» практично в повному складі підтримали закон.

Тільки три голоси дала група «За майбутнє», два депутата голосували «проти», 9 – утрималися, 5 – не голосували, 3 – були відсутні. «Опозиційна платформа» не підтримала закон: 29 голосів «проти», 11 – не голосували і 4 – були відсутні. Жодного голосу не дала «Батьківщина», 13 нардепів голосували «проти», 2 – не голосували і 9 – були відсутні.

Як народні депутати голосували за законопроект про банки в першому читанні, можна подивитися на нашій інфографіці.

Нагадаємо, спочатку до «антиколомойського закону» подали понад 16 тисяч поправок. «Слово і діло» проаналізувало, наскільки активними раніше були нардепи, які подали понад тисячу правок.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: