Суд продовжив обов'язки екскомандувачу НГУ Аллерову

Читать на русском
Антикорупційний суд задовольнив клопотання прокурора про продовження обов'язків колишнього очільника Нацгвардії.
Юрій Аллеровфото: «Слово і діло», Олег Новіков

Суд продовжив до 12 липня дію обов'язків колишнього Національної гвардії України Юрія Аллерова у справі про організацію екснародним депутатом Максимом Микитасем заволодіння понад 81 млн грн на обміні квартир для нацгвардійців.

Таке рішення 12 травня ухвалив слідчий суддя Вищого антикорупційного суду, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, 17 травня суд взяв під варту екскомандувача Нацгвардії Аллерова з альтернативою застави. Пізніше, він вийшов під заставу і на нього поклали низку обов'язків. Наразі Аллеров зобов'язаний прибувати на кожну вимогу; повідомляти про зміну місця проживання та/або роботи, а також утримуватися від спілкування щодо обставин кримінального провадження з іншими підозрюваними та свідками.

У зв'язку з наближенням дати завершення дії обов'язків прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури просив продовжити їх на два місяці. Вивчивши клопотання, суддя його задовольнив.

Також суд продовжив дію обов'язків генерального директора ТОВ «Укрбуд Девелопмент» Олега Майбороди, а саме: прибувати за першою вимогою та утримуватися від спілкування з іншими підозрюваними та свідками. Крім того, обов'язки продовжили і колишньому заступнику президента будівельної корпорації «Укрбуд» В'ячеславу Мармишу. Він зобов'язаний прибувати за кожною вимогою; повідомляти про зміну місця проживання та/або роботи; утримуватися від спілкування з іншими підозрюваними та свідками, а також здати на зберігання закордонні паспорти.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили Микитасю про підозру в організації заволодіння понад 81 млн грн Національної гвардії України. За версією слідства, екснардеп, використовуючи підконтрольні йому будівельні компанії, діючи за попередньою змовою з Аллеровим, Майбородою, заступником гендиректора «Укрбуд Девелопмент» Сергієм Якусевичем, приватним оцінювачем Алісою Гринчук та Мармишем, організував корупційну схему з заволодіння нерухомістю НГУ.

У 2000-х роках Головне управління внутрішніх військ МВС України (в подальшому реорганізовано в ГУ НГУ) та компанія-забудовник уклали угоду, за якою на території колишньої військової частини мали збудувати житловий комплекс із вбудованими паркінгами та нежитловими приміщеннями. В обмін на земельну ділянку площею близько 1 га в центрі Києва НГУ мала отримати в житловому комплексі 50 квартир та 30 паркомісць.

Проте згодом, у 2016-2017 роки, сторони уклали додаткові угоди, за якими НГУ відмовилась від цих квартир та паркомісць на Печерську в обмін на 65 квартир у будинку, що та сама компанія-забудовник зводила на околиці Києва (біля станції метро «Червоний хутір»). Вартість цих квартир, як встановила проведена у межах досудового розслідування експертиза, на 81,63 млн грн менша за ту, в яку оцінені квартири, що мала отримати НГУ на старті домовленостей. Нещодавно НАБУ і САП завершили розслідування цієї справи.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: