Ситуація на Донбасі: 14 обстрілів, є поранений

Читать на русском
З початку поточної доби, 20 травня, в районі проведення операції Об'єднаних сил збройні формування РФ 14 разів порушили режим припинення вогню на Донбасі.

З початку поточної доби, 20 травня, в районі проведення операції Об'єднаних сил збройні формування РФ 14 разів порушили режим припинення вогню на Донбасі. У результаті ворожих обстрілів був поранений один український військовослужбовець.

Про це повідомляє пресцентр ООС у Facebook.

Бойовики для обстрілу українських позицій застосували заборонені до розміщення на лінії зіткнення міномети калібрів 120 мм і 82 мм, а також гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю.

Карта ООС: ситуація на сході України на 20 травняСитуація на сході країни станом на 20 травня 2020 року за даними РНБО України, пресцентру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

«Наші військовослужбовці з наявних вогневих засобів дали окупаційним підрозділам гідну відсіч і жорстко придушили злочинну озброєну активність», - йдеться в повідомленні.

Так, в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання Схід противник обстрілював українські позиції неподалік Павлопіля, Пєсков, Старогнатівки, двічі поруч з Кам'янкою та тричі біля Богданівки, а по захисниках Красногоровки окупанти випустили 20 мін 120-го калібру.

За українським захисникам, які виконують завдання в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання Північ поблизу Орехово ворог відкривав вогонь із заборонених мінськими угодами мінометів 120 мм, а також гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів.

Обстріли були зафіксовані недалеко від населеного пункту Шуми, Південного, а також по околицях Кримського.

«Внаслідок ворожих обстрілів один військовослужбовець Об'єднаних сил отримав поранення», - йдеться в повідомленні.

Раніше прикордонники пропустили десятки людей з непідконтрольних районів Донбасу.

Також відзначимо, в Україні створили реєстр постраждалих під час конфлікту на Донбасі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: