В Україні створили реєстр постраждалих під час конфлікту на Донбасі

Читать на русском
Прокуратура Луганської області створює реєстр постраждалих фізичних і юридичних осіб від злочинів, скоєних в умовах збройного конфлікту на Донбасі.

Прокуратура Луганської області створює реєстр постраждалих фізичних і юридичних осіб від злочинів, скоєних в умовах збройного конфлікту на Донбасі.

Про це у вівторок, 19 травня, повідомляє пресслужба прокуратури області.

«У прокуратурі Луганської області введено реєстр постраждалих фізичних і юридичних осіб від злочинів, скоєних в умовах збройного конфлікту на тимчасово окупованій території або пов'язаних зі збройною агресією Російської Федерації проти України», - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що це дасть можливість громадянам отримати відповідний процесуальний статус потерпілого, встановити розмір заподіяної шкоди і звернутися до суду для їх подальшого відшкодування.

Веденням реєстру займається управління нагляду в кримінальних провадженнях щодо злочинів, здійснених в умовах збройного конфлікту.

«Якщо Вам завдано збитків від обстрілів, знищено, пошкоджено або захоплено Ваше майно, звертайтеся в прокуратуру Луганської області», - заявили в прокуратурі.

Там також звернули увагу, що згідно з чинним законодавством забезпечується нерозголошення персональних даних.

Раніше моніторингова місія ООН з прав людини в Україні зафіксувала різке зростання кількості жертв серед цивільних осіб на Донбасі.

Нагадаємо, в березні зафіксували 19 випадків загибелі або поранення цивільних осіб на Донбасі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: