Спостерігачі ОБСЄ потрапили під обстріл на Донбасі

Читать на русском
Патруль Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ потрапив під обстріл у районі окупованого населеного пункту Березівське.

Патруль Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ потрапив під обстріл у районі окупованого населеного пункту Березівське. Спостерігачі в результаті обстрілів не постраждали.

Про це повідомляє пресцентр ОБСЄ.

За даними організації, інцидент стався 15 травня, коли патруль у складі 6 співробітників на 2 автомобілях здійснював моніторинг дотримання режиму припинення вогню і виконував оголошений політ безпілотника малого радіусу дії.

Під час приземлення безпілотника, коли апарат був на висоті 5 метрів над землею, члени патруля помітили 2 вогняні невстановлені боєприпаси, які рухалися в їхньому напрямку і розірвалися в повітрі. Жоден спостерігач не постраждав.

«Незабаром вони побачили та почули 2 вибухи, а також побачили дим на висоті орієнтовно 80-100 метрів над землею і на відстані приблизно 20 метрів на північний захід від свого місцезнаходження», - йдеться в повідомленні ОБСЄ.

Відзначається, що після інциденту патруль негайно перемістився на іншу позицію приблизно за 3 км від південно-західної околиці Березовського, де спостерігачі продовжили здійснювати моніторинг ситуації з безпекою.

Раніше ОБСЄ зафіксувала танки і гаубиці бойовиків на Донбасі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: