Карта ООС: ситуація на сході України на 20 травня

Читать на русском

Минулої доби ситуація суттєво не змінилася, противник продовжував чинити обстріли наших позицій із заборонених домовленостями мінометів калібрів 120 та 82 мм, а також відкривав вогонь з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Українські підрозділи здійснили необхідні заходи для забезпечення режиму «Тиша», при цьому не допустили втрат у своїх лавах.

Луганський напрямок

Усі випадки застосування російсько-окупаційними військами заборонених мінометів мали місце на цьому напрямку.

Так, опорні пункти підрозділів Об’єднаних сил поблизу Новотошківського окупанти вранці з боку Голубівського обстріляли з мінометів спочатку 120-го, а згодом 82-го калібру, випустивши загалом 14 мін.

Біля Оріхового ворог застосував міномети обох заборонених калібрів, загалом випустивши 38 боєприпасів, також тут був зафіксований вогонь з кулемету великого калібру.

На позиціях наших військ неподалік Кримського близько 20:00 розірвалися 15 мін калібру 120 мм.

Відповідь наших воїнів на підступні дії окупантів була чіткою і максимально зрозумілою для останніх – прицільний вогонь, переважно зі станкових протитанкових гранатометів.

Донецький напрямок

Тут противник під час обстрілів вдавався до використання гранатометів та кулеметів.

Зокрема, по 2 рази окупанти відкривали вогонь по наших позиціях неподалік Тарамчука – зі станкових протитанкових гранатометів і кулеметів великого калібру, та Водяного – зі станкових протитанкових і автоматичних гранатометів і великокаліберних кулеметів.

У першій половині дня в районі Богданівки лунали ворожі станкові і ручні протитанкові гранатомети, а захисників Красногорівки противник обстріляв з ручного протитанкового гранатомету.

Ворожу активність підрозділи Об’єднаних сил припинили рішучим та ефективним застосуванням чергових вогневих засобів.

За даними розвідки, 19 травня наші воїни поранили трьох російських окупантів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: