Рік президентства: яких помилок припустився Зеленський

Читать на русском
Валентин Войтковполітолог

Володимир Зеленський вже рік перебуває на посаді президента. «Слово і діло» поцікавилося в політтехнолога, виконавчого директора комунікаційної групи XPR, Валентина Войткова щодо помилок Володимира Зеленського при владі.

«Ми можемо дійти певних висновків, спостерігаючи за його певними вербальними та невербальними знаками. Якщо подивитися з боку, він дійсно змінився. Це природний процес, бо Зеленський набув певного політичного досвіду. До цього він ніколи не брав участі у виборах, не входив до складу політичних партій і не був пов’язаний із політикою в цілому», – сказав Войтков.

Рік на посаді президента: топ виконаних і провалених обіцянок ЗеленськогоВолодимир Зеленський вже рік на посаді президента. Слово і діло зібрало топ виконаних і провалених обіцянок глави держави.

Політтехнолог додав, що за свого президентства Володимир Зеленський змінився, зокрема й завдяки впливу його команди та оточення.

«Ймовірно, він багато чого переосмислив. По-перше, раніше він не усвідомлював масштаб проблем, які є в Україні. По-друге, він не розумів, наскільки важко керувати тією вертикаллю влади, яка утворилася в Україні, та як реалізовувати в таких умова проєкти. По-третє, раніше він переоцінював свою команду та себе. Зараз його рішення, особливо щодо кадрової політики, свідчать про те, що він перебуває у стані розгубленості. Він розуміє, що багато речей вийшли з-під контролю та не розуміє, як це налагодити й розв'язати місцеві проблеми», – пояснив експерт.

На його думку, це не означає, що Зеленський зрозумів природу своїх помилок за рік президентства.

«Головне – немає бачення й стратегії, куди ми рухаємося, яку країну ми хочемо побудувати», – наголосив виконавчий директор комунікаційної групи XPR Валентин Войтков.

Нагадаємо, у річницю другого туру президентських виборів «Слово і діло» проаналізувало передвиборчу програму Володимира Зеленського. Ми розділили програмні обіцянки президента на групи (за тематикою) й подивилися, чи є прогрес в їх виконанні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: