Рік Зеленського: група «Рейтинг» оприлюднила свіжу соціологію

Читать на русском
Рейтинг Зеленського. Якби вибори президента України відбулися в середині травня 2020 року, то за Зеленського проголосували б 39,3 відсотка громадян.
Фото - «Слово і діло».

Якби вибори президента України відбулися в середині травня 2020 року, то за Володимира Зеленського проголосували б 39,3% громадян.

Як свідчать дані опитування Соціологічної групи «Рейтинг», третина населення оцінюють напрямок руху країни як правильний, а половина – як неправильний, ще 17% не змогли відповісти.

Як змінювалися рейтинги президентів України за рік після виборівРейтинги всіх президентів України падають через рік після виборів. У цілому жодному главі держави ще не вдавалося зберегти свій рейтинг до кінця каденції.

Більш позитивно оцінюють ситуацію молоді респонденти.

Рейтинг довіри серед політиків очолює Володимир Зеленський, якому довіряють 57% громадян, і не довіряють – 37%.

Спікеру ВР Дмитру Разумкову довіряють 25%, не довіряють – 33%. Чинному прем'єру Денису Шмигалю довіряють тільки 14%.

Парламентський рейтинг очолює партія «Слуга народу», яку готові підтримати 34% серед тих, хто буде голосувати і визначився з вибором.

У партії «Опозиційна платформа – За життя» – 15,1%, у «Європейської солідарності» – 14%, у «Батьківщини» – 9,2%.

Крім того, 35% вважають, що ситуація з коронавірусом в Україні поліпшується, стільки ж вважають, що вона не змінюється і 17% бачать погіршення ситуації.

Опитування Соціологічної групи «Рейтинг» проводилося 12-13 травня 2020 року серед 3000 респондентів по всій Україні, крім окупованих Росією територій. Метод опитування: CATI (computer-assisted telephone interviews – телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера). На основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів. Помилка репрезентативності дослідження з довірчою ймовірністю 0,95: не більше 1,8%.

Нагадаємо, торік у другому турі виборів за чинного президента Володимира Зеленського віддали голоси близько 73% українців. Падіння рейтингу протягом каденції – загальна тенденція для всіх українських президентів. «Слово і діло» пропонує подивитися, як змінювалася їх підтримка за рік після обрання.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: