Зеленський звернувся до українців у День Європи

Читать на русском
Сьогодні, 16 травня, в світі відзначають День Європи. Президент Володимир Зеленський виступив зі зверненням до українців.

Сьогодні, 16 травня, в світі відзначають День Європи. Президент Володимир Зеленський у своєму зверненні до українців зазначив, що Європа починається з кожного громадянина окремо.

Своє звернення Володимир Зеленський оприлюднив в Telegram-каналі.

Скільки законопроектів не підписав президент Володимир ЗеленськийІз 10 законопроектів, які чекають на підпис Зеленського, 2 були протерміновані, а 8 – можуть бути підписані вчасно.

«Сьогодні ми відзначаємо особливе свято - День Європи. Упевнений, що «Україна - це Європа» не повинно стати просто формальним гаслом, яке ми згадуємо раз на рік. Це повинно бути частиною нашої свідомості. Я завжди говорив, що Європа - це перш за все спосіб мислення. Європа починається з кожного з нас. З кожного громадянина. З дотримання законів, сплати податків, захисту демократичних цінностей та громадянського суспільства, вільного волевиявлення, свободи слова, думки і віросповідання, рівності і поваги. З «алергії» на те, щоб брати або давати хабар, з правильно припаркованого авто і недопалку, викинутого на смітник. Давайте робити так, щоб День Європи був у нас кожен день», - повідомив Зеленський.

Президент зазначив, що в цьому році «наші європейські друзі відзначили 70-річчя проголошення Декларації Шумана, з якої фактично почав свій відлік Європейський Союз».

«Побудова об'єднаної, процвітаючою і успішною Європи триває. Для мене очевидно, що цей процес не може вважатися завершеним без України. Віримо, що цей день обов'язково настане, і наша держава буде повноправною частиною європейської сім'ї!», - додав Зеленський.

Нагадаємо, Володимир Зеленський продовжив заборону російських соцмереж ще на 3 роки.

Також повідомлялося, що Європарламент схвалив виділення Україні коштів на боротьбу з COVID-19.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: