Вироки у справі МН17 оголосять щонайменше через кілька років – МЗС

Читать на русском
Єнін вважає, що вироків у справі збиття малайзійського Boeing777 рейсу МН17 над Донбасом потрібно чекати кілька років.

Заступник міністра закордонних справ Євген Єнін вважає, що вироків у справі збиття малайзійського Boeing777 рейсу МН17 над Донбасом потрібно чекати кілька років.

«Вироків слід чекати щонайменше кілька років. Такі процеси не відбуваються швидко. До того ж, швидкість не має зашкодити якості. Оскільки ми чудово розуміємо всі ризики подальшого оскарження відповідних рішень в Європейському суді з прав людини, нам потрібна якість. Наша мета – притягнення Російської Федерації та її вищого керівництва до відповідальності за факти порушення міжнародного права, за анексію Криму, за втручання військових на Донбасі, в тому числі збиття малайзійського «Боїнга», - пояснив він у інтерв'ю «Радіо Свобода».

Катастрофа «Боїнга» MH17: що обіцяли українські політики«Слово і Діло» підготувало огляд обіцянок українських чиновників, які робили заяви щодо краху Boeing MH17.

На питання, чи може взагалі керівництво РФ бути притягнутим до відповідальності, заступник глави МЗС зазначив, що ставка на «фактор невідворотності».

Нагадаємо, у березні цього року у Нідерландах розпочався судовий процес у справі МН17.

Слухання у справі рейсу МН17 будуть проходити понад рік в судовому комплексі Схіпхол.

Кримінальна справа щодо катастрофи МН17 складається з 36 тисяч сторінок, і під час судового процесу може збільшитися, оскільки за законодавством Нідерландів можна додавати до справи нові дані.

Boeing 777 (рейс МН17), який летів за маршрутом Амстердам - ​​Куала-Лумпур, був збитий над Донбасом 17 липня 2014 року.

Прокуратура Нідерландів пред'явила звинувачення чотирьом фігурантам справи МН17: колишньому ватажкові розвідки «ДНР» Сергію Дубинському (Хмурий), колишньому міністру оборони «ДНР» Ігорю Гіркіну (Стрєлков), підполковнику ВДВ Олегу Пулатову (Гюрза). Всі троє є громадянами Росії і бойовими офіцерами.

Також серед обвинувачених - Леонід Харченко (Крот), громадянин України, уроженець міста Костянтинівка, який потрапив як бойовик до бази «миротворця».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: