ЗМІ повідомили про затримання фігуранта справи MH17 у Донецьку

Читать на русском
Правоохоронці ДНР заарештували в Донецьку бойовика Леоніда Харченка (позивний Крот), якого суд в Нідерландах судить в заочному режимі за звинуваченням у причетності до катастрофи рейса MH17.

«Правоохоронці «ДНР» заарештували в Донецьку бойовика Леоніда Харченка (позивний «Крот»), якого суд в Нідерландах судить в заочному режимі за звинуваченням у причетності до катастрофи рейса MH17.

Про це повідомляє BBC у четвер, 14 травня.

Харченка затримали біля його будинку в Донецьку 11 березня за іншою кримінальною справою і відправили під варту. Тепер він утримується в СІЗО «мін'юсту ДНР» на вулиці Кобозєва, 4.

«Звинувачення смішні - нібито участь в незаконному обшуку в 2014 році і незаконне зберігання зброї. За першим пунктом у потерпілих до нього претензій немає. За другим - цей пістолет йому в 2019 році видали в міністерстві держбезпеки для забезпечення особистої безпеки у зв'язку зі справою МН17», - заявила виданню людина, знайома зі справою заарештованого Харченка.

Співрозмовники ВВС вважають, що Крота взяли під варту, щоб його не викрали спецслужби України, як це сталося з Володимиром Цемахом, котрий теж вважається важливим учасником історії про катастрофу Боїнга МН17.

«Можливо, його таким жорстоким чином охороняють, але це дуже дивний метод убезпечити людину», - каже інший бойовик.

До початку бойових дій на Донбасі Харченко був інженером в Костянтинівці. Навесні 2014 року він пристав до бойовиків «ДНР», взяв позивний «Крот» і став працювати під керівництвом Сергія Дубинського - відставного офіцера Головного управління розвідки Росії.

Незабаром, влітку 2014 року, Харченко охороняв установку Бук в районі місця запуску на південь від Сніжного. Можливо, він координував транспортування Бука з Донецька до місця запуску і його евакуацію назад в Росію.

Нагадаємо, 9 березня в Нідерландах почався суд у справі про катастрофу Boeing 777 рейсу МН17.

Судове засідання проходить на підставі доказів, зібраних Загальною слідчою групою за участю правоохоронних органів Австралії, Бельгії, Малайзії, Нідерландів та України.

У зв'язку з карантинними обмеженнями засідання в Нідерландах перевели в закритий режим.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: