У Нідерландах розпочався судовий процес у справі МН17

Читать на русском
Суд Гааги з 9 березня почав розглядати справу МН17. Судове засідання триватиме мінімум рік.

Сьогодні, 9 березня, в Гаазі починається суд у справі про авіакатастрофу малайзійського Boeing777 над Донбасом в 2014 році, в результаті якої загинули 298 осіб.

Слухання у справі рейсу МН17 будуть проходити понад рік в судовому комплексі Схіпхол, повідомляє РБК-Україна. Для розгляду справи Схіпхол вже зарезервували на рік.

Сьогодні на суді в Гаазі вимогу щодо компенсації мають намір озвучити 84 родича загиблих.

Суд буде проходити нідерландською і англійською мовами в прямому ефірі. Головувати будуть голландські судді Хендрік Стейнгаюс, Дагмар Костер і Хелен Керстенс-Фокенс.

LIVE | MH17. Суд в НідерландахРадіо Свобода

Представляти позицію звинувачення в судовому процесі над чотирма підозрюваними в катастрофі буде прокуратура Нідерландів.

Суддя Хендрік Стейнхаюс заявив, що сьогодні жоден з обвинувачених не з'явився до суду. Присутні тільки адвокати підполковника ВДВ Олега Пулатова. У разі неявки обвинувачених їх судитимуть без очної присутності, додали в суді.

Зазначимо, кримінальна справу щодо катастрофи МН17 вже складається з 36 тисяч сторінок, і під час судового процесу може збільшитися, оскільки за законодавством Нідерландів можна додавати до справи нові дані.

Попередній графік слухань суду в Гаазі такий: з 9-13 березня, 23-27 березня, 8 червня-3 липня, 31 серпня-13 листопада 2020 року і з 1 лютого до 26 березня 2021 року (з 10 до 17 години з двома перервами).

Нагадаємо, Boeing 777 (рейс МН17), який летів за маршрутом Амстердам - ​​Куала-Лумпур, був збитий над Донбасом 17 липня 2014 року.

Прокуратура Нідерландів пред'явила звинувачення чотирьом фігурантам справи МН17: колишньому ватажкові розвідки «ДНР» Сергію Дубинському (Хмурий), колишньому міністру оборони «ДНР» Ігорю Гіркіну (Стрєлков), підполковнику ВДВ Олегу Пулатову (Гюрза). Всі троє є громадянами Росії і бойовими офіцерами.

Також в числі обвинувачених - Леонід Харченко (Крот), громадянин України, уроженець міста Костянтинівка, який потрапив як бойовик до бази «миротворця».

8 марта по делу МН17 в Амстердаме подписавшего новое соглашение.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: