ЮНІСЕФ прогнозує зростання рівня бідності в Україні (доповнено)

Читать на русском
Експерти з ЮНІСЕФ очікують значного зростання рівеня бідності в Україні через скорочення доходів у результаті пандемії коронавірусу за двома сценаріями.

Експерти з ЮНІСЕФ очікують значного зростання рівеня бідності в Україні через скорочення доходів у результаті пандемії коронавірусу за двома сценаріями.

Такі висновки вони оприлюднили у своєму звіті «Боротьба з COVID-19 в Україні: початкові оцінки впливу на бідність».

«Ми оцінили потенційний вплив COVID-19 на монетарну бідність через її вплив на доходи домогосподарств. Ці прогнози базуються на останніх доступних мікроданих (за 2018 рік). Використовується національне визначення бідності за абсолютним критерієм (еквівалентні витрати нижче фактичного прожиткового мінімуму). Ми розглядаємо два сценарії: менш загрозливий — на основі офіційних останніх макропрогнозів Кабінету міністрів України (станом на 29 березня 2020 року) і з урахуванням планів щодо підвищення пенсій (оголошених Міністерством соціальної політики); більш загрозливий — на основі більш песимістичних прогнозів зменшення ВВП, розроблених МВФ, і впливу на ринок праці (регіональних прогнозів МОП)», — йдеться в звіті.

За даними звіту, згідно з менш загрозливим сценарієм очікується, що у зв’язку із COVID-19 бідність за абсолютним критерієм у 2020 році зросте на 5,8 відсоткового пункту (з 37,8 відсотка до 43,6 відсотка) порівняно з 2019 роком.

Згідно з більш загрозливим сценарієм очікується, що у зв’язку із COVID-19 бідність за абсолютним критерієм у 2020 році зросте на 13 відсоткових пунктів (з 37,8 відсотка до 50,8 відсотка) порівняно з 2019 роком.

Нагадаємо, Світовий банк зафіксував зниження бідності в Україні.

Раніше Світовий банк назвав Україну найбіднішою в регіоні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: