Світовий банк назвав Україну найбіднішою в регіоні

Читать на русском
За рівнем ВВП на душу населення Україна залишається однією з найбідніших країн регіону, повідомляється в доповіді Світового банку.

За рівнем ВВП на душу населення Україна залишається однією з найбідніших країн регіону, повідомляється в доповіді Світового банку.

Зазначається, що за цим показником країна перебуває на рівні Молдови, Вірменії та Грузії. Рівень бідності в країні все ще вищий, ніж був до кризи 2014-2015 років, пишет «Слово і Діло».

Понад половина біженців в Україні поскаржилися на бідністьБільше половини внутрішньо переміщених осіб в Україні заявили, що грошей їм вистачає тільки на харчування.

При цьому темпи зниження бідності занадто низькі, щоб громадяни могли вийти на рівень доходів сусідніх європейських країн.

За час кризи економіка України скоротилася на 16 відсотків. У 2016-2017 роках зростання піднялося до рівня 2,4 відсотка, а в 2018 році - вже до 3,3 відсотка.

Як зазначено в доповіді, щоб знизити рівень бідності, «необхідне більш швидке економічне зростання протягом тривалого періоду часу».

За оцінками СБ, за нинішніх темпів економічного розвитку України знадобиться 50-100 років, щоб вийти на рівень розвинених європейських країн. Так, щоб вийти на рівень Німеччини, знадобиться 100 років, а Польщі - 50 років.

Щоб прискорити процес, країні рекомендували продовжувати реформи, розширювати можливості зовнішньої торгівлі і зміцнювати економічні інститути.

Раніше Світовий банк назвав умови для прискорення зростання економіки України.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: