СБУ розслідує можливу держзраду Єрмака та Кучми – В’ятрович

Читать на русском
СБУ почала кримінальне провадження щодо можливої державної зради керівника Офісу президента Андрія Єрмака та експрезидента Леоніда Кучми.

СБУ почала кримінальне провадження щодо можливої державної зради керівника Офісу президента Андрія Єрмака та експрезидента Леоніда Кучми.

Про це написав нардеп від Євросолідарності» Володимир В’ятрович у Facebook.

За його словами, СБУ відкрила кримінальне провадження за фактом вчинення державної зради «окремими представниками української делегації» на переговорах у Мінську.

«Шкода, що СБУ соромиться прямо назвати прізвища вказаних у моєму зверненні «окремих представників», адже йдеться про голову Офісу президента Андрія Єрмака та другого президента України Леоніда Кучму», - написав він.

Як відомо, 23 квітня суд задовольнив скаргу В'ятровича та зобов'язав СБУ почати розслідування можливої ​​державної зради Єрмаком і Кучмою.

Перед цим в СБУ заявляли, що не бачать підстав для відкриття кримінальної справи стосовно Єрмака за створення «консультативної ради».

Нагадаємо, в Мінську 11 березня 2020 року, відбулася зустріч ТКГ на якій за участю Єрмака і Кучми, а також заступника керівника Адміністрації президента РФ Дмитра Козака сторони досягли домовленостей про ведення «Консультативної ради», до складу якої повинні були входити з правом вирішального голосу по 10 представників від України, 10 - від ОРДЛО, а також по одному представнику з правом дорадчого голосу від ОБСЄ, РФ, Німеччини та Франції за їх згоди.

Також повідомлялося, що Зеленський звільнив радника, який виступав проти створення «Консультативної ради».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: