У Держспоживслужбі повідомили, як може працювати метро в умовах карантину

Читать на русском
Відкриття метро під час карантину. Метрополітен зможе працювати, але з рядом вимог і обмежень.

Метрополітен в трьох містах України можуть відкрити і після продовження карантину, проте він буде працювати з певними обмеженнями.

Про це повідомив голова Державної служби з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів Олег Рубан в середу, 13 травня, в коментарі «Сегодня».

Кличко просить уряд з 25 травня дозволити роботу метроУ Києві можуть відновити роботу метро з 25 травня. Як пояснив на брифінгу мер Києва Віталій Кличко, він звертається до уряду з таким проханням.

За прогнозами глави Держспоживслужби, метро можуть відкрити не раніше 1 червня.

Коли підземка запрацює, обов'язково будуть запроваджені обмеження щодо допуску пасажирів на станції і в поїзди.

«Наприклад, не пускатимуть у вагони більше 100 осіб і контролюватимуть від'їзд кожного поїзда зі станції», - уточнив він.

За словами Рубана, поки це тільки приблизні цифри.

Він також додав, що в вагоні поїзда метро одна людина зможе перебувати на площі в 10 квадратних метрів або повинна буде дотримуватися дистанції з іншим пасажиром в півтора метри.

Серед обов'язкових вимог - носіння масок і регулярна дезінфекція на станціях. До пропуску пасажирів на станції і в вагони планується залучати поліцію і муніципальну варту.

Нагадаємо, раніше головний санітарний лікар Віктор Ляшко заявив, що відкриття метро буде залежати від епідеміологічної ситуації в країні.

За розрахунками Кабміну, відкрити метро і пустити поїзди зможуть тільки на третьому етапі послаблення карантину. З 11 травня почався перший етап.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: