Кличко просить уряд з 25 травня дозволити роботу метро

Читать на русском
У Києві можуть відновити роботу метро з 25 травня. Як пояснив на брифінгу мер Києва Віталій Кличко, він звертається до уряду з таким проханням.

У Києві можуть відновити роботу метро з 25 травня. Як пояснив на брифінгу мер Києва Віталій Кличко, він звертається до уряду з таким проханням.

«Я звертаюся до уряду, щоб після 22 травня, а точніше з 25 травня дозволити відновити роботу метро в столиці. Звичайно, ми будемо дивитися на ситуацію з поширенням вірусу і сподіваємося, що вона не погіршиться», – сказав Кличко.

За його словами, в умовах, коли дедалі більше людей повертаються на роботу, Київ чекає транспортний колапс.

«Щодо ідеї спецперепусток для проїзду в метрополітені – вона абсолютно утопічна. Ми створимо страшенні натовпи і буде ще гірше. Тому метро має відкритися для роботи у звичайному режимі. Це дозволить перерозподілити потік пасажирів і нормалізувати роботу всього громадського транспорту столиці. Але я хочу звернутися і до киян: це не означає, що всі повинні кататися, як зазвичай. Тут настає і ваша відповідальність щодо дотримання дистанції, обов'язкової наявності маски, рукавичок, дотримання елементарних правил. І проїзд у транспорті тільки на роботу», – пояснив мер.

Раніше заступник міністра охорони здоров'я і головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко розповів, що метро в Україні відкриватиметься, коли епідемія коронавірусу остаточно піде на спад.

Нагадаємо, що з 18 березня в Києві закрили метро на карантин й обмежили кількість пасажирів у наземному громадському транспорті до десятьох чоловік.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: