Година запитань до уряду: про що повинні розповісти посадовці

Читать на русском
Дмитро Купираполітолог

Сьогодні, 13 травня, відбудеться позачергове засідання Верховної ради України. Засідання розпочнеться із години запитань до уряду. У коментарі «Слово і діло» політичний аналітик Дмитро Купира розповів, на які основні питання повинні відповісти урядовці.

«Основні питання мають бути про економіку й підтримку громадян. Звісно, ми маємо почути щось про енергетику та ситуацію про коронавірус. Також обов’язково має прозвучати ситуація щодо медичної реформи, як вона надалі відбуватиметься, бо і частина експертів, і частина суспільства говорять про те, що реформа була зупинена», – сказав Купира.

Рада ухвалила зміни до регламенту: як голосували нардепиЗміни до регламенту Ради були ухвалені силами «слуг народу», групи Довіра й частини фракції Опозиційна платформа.

Він додав, що народні обранці повинні прояснити ситуацію також і щодо того, чому одні підприємці були вимушені закритися тоді, коли інші продовжували працювати.

«У мене наразі склалося враження, що в нас немає уряду взагалі, як виконавчої гілки влади, як це повинно бути в парламентсько-президентській республіці. У нас є президент Зеленський. Він фактично є «хрещеним батьком» уряду. Звичайно, міністри виконують якісь функції, але другий уряд вже в нас призначається не за суспільною підтримкою, а на прохання президента. Тому в нас уряд президента Зеленського і на ньому лежить вся відповідальність як за перемоги, так і за недопрацювання», – пояснив експерт.

Крім того, Верховна рада планує розглянути законопроект №2571-д щодо удосконалення деяких механізмів регулювання банківської діяльності.

За прогнозами глави фракції «Слуга народу» Давида Арахамії, засідання Ради може тривати 10-12 годин.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: