Арахамія анонсував дату ухвалення «антиколомойського закону»

Читать на русском
Арахамія прогнозує, що розгляд так званого антиколомойського закону триватиме не більше одного пленарного дня. Ймовірна дата ухвалення – 10-11 травня.

Очільник фракції «Слуга народу» Давид Арахамія прогнозує, що розгляд так званого «антиколомойського закону» триватиме не більше одного пленарного дня. Ймовірна дата ухвалення – 10-11 травня.

«Зведену таблицю (правок - ред.) повинні надати всім народним депутатам, і має пройти десять днів на ознайомлення. Протягом цих десяти днів ми, вже в цей четвер відповідно до новоприйнятого закону щодо боротьби з поправковим спамом, будемо вперше застосовувати окрему особливу процедуру. Проголосуємо у 226 голосів за її застосування, і потім, коли десять днів будуть уже вичерпаними, ми винесемо до зали. Думаю, що за спеціальною процедурою його розгляд (законопроєкта - ред.) триватиме не більше одного пленарного дня. Тобто якщо враховувати 10 днів, то це буде 10 травня, десь так, 10-11 травня», - сказав Арахамія в ефірі програми «Свобода слова».

Нагадаємо, комітет Верховної ради з питань фінансів, податкової та митної політики в понеділок, 27 квітня, розглянув всі 16,5 тисячі поправок до закону про банки.

Раніше відбулося засідання підкомітету ВР з питань банківської діяльності. На ньому всі поправки до закону розбили на 63 абзаци.

Так званий «антиколомойський закон» ВР ухвалила в першому читанні 30 березня. Ухвалення даного законопроекту є однією з умов нової програми фінансування МВФ.

До закону подали понад 16,5 тис. правок.

Фракція «Слуга народу» вирішила внести зміни до регламенту Верховної ради, які дозволять розглядати велику кількість поправок за особливою процедурою.

Також «Слово і діло» пропонує подивитися, наскільки активними раніше були нардепи, які подали більш ніж тисячу правок.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: