Рада ухвалила законопроект про банки: як голосували нардепи

Читать на русском

Верховна рада ухвалила за основу законопроект «Про внесення змін до законодавчих актів України щодо удосконалення деяких механізмів регулювання банківської діяльності», який повинен зробити неможливим скасування рішення про націоналізацію або ліквідацію банків, а також повернення несправедливої компенсації з бюджету їх попереднім власникам. «Слово і Діло» пропонує подивитися, хто як голосував.

Законопроект за основу підтримали 267 народних депутатів, 17 виступили «проти», 31 – утримався, 29 – не голосували.

«Слуги народу» дали 198 голосів за законопроект, один виступив «проти», 5 – утрималися, 11 – не голосували, 33 – були відсутні. «Європейська солідарність» дала 25 голосів, двоє депутатів були відсутні. Практично в повному складі «за» голосували «Голос» (17 з 20) і група «Довіра» (15 з 17).

Група «За майбутнє» дала лише два голоси «за», один виступив «проти», 3 – утрималися, один – не голосував, 15 – були відсутні. Позафракційні нардепи дали 10 голосів «за», один виступив «проти», твоє – утрималися, один – не голосував, 6 – були відсутні.

Жодного голосу за законопроект не дала «Опозиційна платформа – За життя»: 4 – «проти», 19 – утрималися, 16 – не голосували, 5 – були відсутні. У «Батьківщині» 10 депутатів проголосували «проти», один – утримався, 13 – були відсутні.

Нагадаємо, раніше Верховна рада відхилила зміни до державного бюджету-2020.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: