Рада проголосувала за розгляд «антиколомойського закону» за спецпроцедурою

Читать на русском
Верховна рада на позачерговому засіданні проголосувала за розгляд антиколомойського законопроєкту за спеціальною процедурою.

Верховна рада на позачерговому засіданні проголосувала за розгляд «антиколомойського» законопроєкту за спеціальною процедурою.

«За» проголосували 255 депутатів.

«Антиколомойський закон»: наскільки активними раніше були автори тисяч поправокДо антиколомойського закону подано понад 16 тисяч правок. Ми подивилися, наскільки активними раніше були нардепи, які запропонували понад тисячу.

Нагадаємо, ухвалення «антиколомойського» законопроєкту є головною умовою отримання Україною нової програми МВФ. Якщо проєкт закону буде прийнятий, Україна може розраховувати на перший транш від Міжнародного валютного фонду вже в кінці травня.

Всього в ході позачергового засідання ВР розгляне 17 законопроектів. Одним з них парламентарії планують внести зміни до виборчого законодавства. Близько 10 проєктів - це ратифікації міжнародних угод. Також заявлено законопроект №2769 про зменшення застави на участь в місцевих виборах в дев'ять разів.

Питання про призначення Михайла Саакашвілі в Кабмін в сьогоднішньому порядку денному відсутнє.

Раніше голова фракції «Слуга народу» Давид Арахамія прогнозував, що розгляд в Раді так званого «антиколомойского закону» відбудеться в першій половині травня. Орієнтовно - 10 або 11 травня.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: