ВАКС закрив справу про недекларування полтавським ексдепутатом

Читать на русском
Антикорупційний суд задовольнив клопотання обвинуваченого колишнього депутата обласної ради про звільнення від кримінальної відповідальності.
Юрій Лебедин

Вищий антикорупційний суд закрив ще одне кримінальне провадження у зв'язку зі спливом строків давності, а саме за обвинуваченням колишнього депутата Полтавської обласної ради Юрія Лебедина в недостовірному декларуванні.

Таке рішення 6 травня ухвалив ВАКС за результатами розгляду клопотання самого обвинуваченого, повідомляє «Слово і діло».

«Звільнити Юрія Лебедина від кримінальної відповідальності за вчинення злочину, передбаченого ст. 366-1 ККУ, на підставі ст. 49 КК України у зв'язку із закінченням строків давності притягнення до кримінальної відповідальності. Кримінальне провадження за обвинуваченням Лебедина у вчиненні злочину, передбаченого ст. 366-1 КК України, закрити», – йдеться в рішенні суду.

Також ВАКС повернув ексдепутату 38 420 грн внесеної застави.

Як відомо, САП обвинувачувала Лебедина у брехні в електронній декларації за 2016 рік, яку він подав у 2017 році. Водночас строк давності на притягнення до відповідальності за ст. 366-1 ККУ складає всього три роки, оскільки цей злочин невеликої тяжкості, і він сплив у квітні 2020 року.

За версією слідства, Лебедин не відобразив в е-декларації 14,05 млн грн, які він зберігав на банківських рахунках, а також не вказав позичених понад 126 млн грн. Крім того, політик не вказав корпоративні права в 14 фірмах (ТОВ «НС Богданівська», ТОВ «НС Крутобалчанская», ТОВ «НС Богданівська-Агро», ТОВ «НС Драбінівская», ТОВ «Востокстройгаз», ТОВ «Елеватор «Чиста криниця» , ПП «Санжари-Агросвіт Плюс», ТОВ «Сократ», ТОВ «Промінь», ТОВ «Промбудконсалтінг», ТОВ «Українська вовняна компанія», Харківський електроапаратний завод, ТОВ «Українсько-російське спільне підприємство «Студбуд»і ТОВ «Спецкран»).

Ще Лебедин «забув» про 20 компаній, де він був кінцевим бенефіціаром, а саме: «НС Богданівська», «НС Крутобалчанская», «НС Богданівська-Агро», «НС Драбінівская», «Востокстройгаз», «Елеватор «Чиста криниця», ПП «Санжари-Агросвіт Плюс», «Сократ», «Промінь», «Спецкран», Новосанжарський комбікормовий завод, «Агропрод-Сервіс», «Фармко», «НС Фармко», «Селещинський елеватор», приватна агрофірма «Колос», ТОВ «Агро-Фарм» і дочірнє підприємство «Допомога».

Нагадаємо, суд визначив заставу ексдепутату Лебедину. Пізніше його справу передали до Вищого антикорупційного суду.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: