Доплати медикам за COVID-19 виплатили лише в одній області – МОЗ

Читать на русском
Обіцяну доплату за роботу з інфікованими коронавірусом пацієнтами отримали лише медики Полтавської області.

Обіцяну доплату за роботу з інфікованими коронавірусом пацієнтами отримали лише медики Полтавської області.

Про це розповів у понеділок, 11 травня, міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

Які доплати мають отримати медики під час епідемії коронавірусуЛікарі, медсестри та навіть водії, які безпосередньо задіяні в лікуванні хворих та ліквідації епідемії, мають отримати надбавки в 300 відсотків від окладу.

«Єдина область, яка дійсно виплатила в повному обсязі - це саме Полтавська область, в середньому вони заплатили кожному медпрацівникові, який працював з COVID-19 близько 21 тис. грн, це саме ті 300%, які вони і повинні були отримати», - сказав він під час візиту в Полтавську область.

Ситуацію з виплатою надбавок в інших регіонах МОЗ обіцяє вивчити.

Степанов також повідомив, що в ході робочої поїздки він вивчить досвід проведеного в Полтавській області пілотного проекту з впровадження основних принципів реформування системи охорони здоров'я.

«Полтава обрана тому, що в минулому році починаючи з 1 квітня саме Полтавська область працювала в пілотному проекті, він був розроблений саме для того, щоб комфортним був перехід в реформуванні медицини вторинної і третинної ланки. Але якщо подивитися, в якому саме пілоті працювала Полтавська область і подивитися на те, що було впроваджено у нас з 1 квітня, це зовсім різні речі», - сказав міністр.

Раніше повідомлялося, що призначені гроші на допалати медикам, які борються з коронавірусом, були витрачені на закупівлю обладнання і техніки в медустанови.

Нагадаємо, в кінці березня Рада проголосувала за доплату в 300% медикам, які борються з COVID-19.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: