У Кабміні пояснили, що сталося з доплатами для медиків

Читать на русском
Призначені гроші на допалати медикам, які борються з коронавірусом, були витрачені на закупівлю обладнання і техніки в медустанови.

Призначені гроші на допалати медикам, які борються з коронавірусом, були витрачені на закупівлю обладнання і техніки в медустанови.

Про це розповів міністр Кабінету міністрів Олег Немчінов в ефірі hromadske.

Медикам доплатять 300%: чи є кошти та від кого залежать виплатиНаприкінці березня в Кабміні вирішили додати мотивації лікарям, які працюють із коронавірусними хворими. Кабмін затвердив для них погодинну оплату, а парламент схвалив закон номер 3275 про надбавки до зарплати в 300 відсотки.

За його словами, деякі обласні державні адміністрації витратили державну субвенцію, яку мали скерувати на 300% доплату медикам, на закупівлю медтехніки та обладнання у лікарні.

«Тобто вона була використана ніби то на медичні цілі, але не на зарплату», — сказав Немчінов.

На його думку, витратити ці гроші таким чином вирішували безпосередньо облдержадміністрації, відтак є підстави притягувати до відповідальності голів ОДА, фінансових підрозділів, медичних департаментів та медзакладів.

Раніше повідомлялося, що влада на місцях затримує підвищену зарплату медикам, які працюють з хворими на коронавірус. МОЗ зажадало звіт по кожній з лікарень в країні.

Нагадаємо, в кінці березня Рада проголосувала за доплату в 300% медикам, які борються з COVID-19.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: