Зеленський відреагував на затримку доплат медикам

Читать на русском
Президент Володимир Зеленський розпорядився з’ясувати причину, чому медики, які працюють з хворими на COVID-19, не отримали обіцяні доплати.

Президент Володимир Зеленський розпорядився з’ясувати причину, чому медики, які працюють з хворими на COVID-19, не отримали обіцяні доплати.

Як повідомляє пресслужба ОП, це питання глава держави порушив під час щоденної наради з представниками уряду і головних державних відомств, відповідальних за заходи із запобігання поширенню коронавірусної інфекції.

Які доплати мають отримати медики під час епідемії коронавірусуЛікарі, медсестри та навіть водії, які безпосередньо задіяні в лікуванні хворих та ліквідації епідемії, мають отримати надбавки в 300 відсотків від окладу.

У відповідь Міністерство охорони здоров’я повідомило, що всі гроші були перераховані в регіони, включно з урахуванням доплат у 300%, а голова відомства уже провів селекторну нараду для з’ясування причин невиплат. Здебільшого місцева влада рахувала доплати не від окладу, а від відпрацьованого часу, використовуючи не постанову Кабінету Міністрів, а рішення Міністерства соціальної політики від 2003 року. Тому, навіть маючи гроші для виплат, регіональна влада не змогла здійснити необхідні доплати лікарям, котрі працюють з хворими на COVID-19.

«Це тягнеться надто довго. Якщо місцева влада не може впоратися з нарахуванням обіцяних і справедливих доплат, треба шукати, хто нестиме відповідальність», – зазначив Володимир Зеленський.

Міністр охорони здоров’я повідомив, що вже до п’ятниці виплати повинні бути здійснені, а міністерство має отримати звіт щодо кожного лікаря.

Раніше повідомлялося, що влада на місцях затримує підвищену зарплату медикам, які працюють з хворими на коронавірус. МОЗ зажадало звіт по кожній з лікарень в країні.

Нагадаємо, в кінці березня Рада проголосувала за доплату в 300% медикам, які борються з COVID-19.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: